Kontakt / Integritetspolicy

 

Northlands
Northseas
Robin Hood
Cold and Raw

 

Robin Hood

audio sample
Robin Hood

audio sample
The Life of Man

BALLADEN OM ROBIN HOOD

Robin Hood föddes i sångerna och legenden om honom skapades i en ballad. De äldsta engelska folkvisorna och de första tryckta böckerna i Storbritannien berättar hans historia. Denne folkhjältes liv och död är temat för The Early Folk Bands nyaste program. Det blir dans och slagsmål, kurtis och klagan under konsertens gång......

I det här programmet presenterar The Early Folk Band ballader och sånger om Robin Hood, Little John och lady Marion, ett utdrag ur det medeltida "Spelet om Robin och Marion", samt gamla låtar och danser från de brittiska öarna. Även den äldsta bevarade danska balladen om den fredlöse Olav Strangesøn framförs av Miriam Andersén och påminner oss om, att Nottingham och Sherwood Forest – Robin Hoods hemvist – en gång ockuperades av stora vikingaarméer och sedermera strydes av de skandinaviska bosättarna i århundraden. Detta har satt stark prägel på språket och kulturen där. Riksspelmannen Miriam Andersén, uttolkare i världsklass av ballader från sitt hemland Sverige och från de brittiska öarna, är också vinnare av Zorns silvermärke i kohornsspel. Gesine Bänfer från Schwarzwald och Ian Harrison från Newcastle på Englands nordsjökust har satt en ny måttstock för Old Northumbrian Smallpipes. Susanne Ansorg är en av världens ledande fiddelspelare och expert på gamla ballader. Steve Player, född engelsman och bosatt i Sverige, är inte bara en virtuos barockgitarrist utan också en gudabenådad dansare och komediant.


Pressröster
"… virtuost, med stor passion och mycket charm" (Haller Tagblatt)

"... medryckande arrangemang med förtrollande sång, mycket rytmkänsla, omväxlande instrumentering och en gudabenådad dansare – en upplevelse! Ensemblen bevisar med sina tolkningar att det absolut går att smälta samman konstmusik och folkmusik från 1300- och 1400-talen..." (Dolomiten)